Header Ad

Header Ad

4 tips til at holde din hørelse så god som mulig

Hørelsen er en af de sanser, som flest af os ikke ville kunne klare at være foruden. Hvordan ville vi høre musik, snakke med vores venner og lytte til fuglen kvidre uden hørelsen?

Men at beholde hørelsen er ikke bare noget, som sker automatisk. Der er masser af faktorer udefra, som er med til at gøre, at din hørelse forværres. Heldigvis kan du med nedenstående tips gøre lidt for din hørelse og dine ører, så du rent faktisk kan holde dem sunde og raske!

Brug ørepropper, når det bliver højt

Kender du det der med, at man skal stå og råbe ad en bekendt, fordi de simpelthen ikke kan høre normal snak? Det sker ofte på klubber, arbejdspladser eller til koncerter.

Og her er det utroligt vigtigt, at du ikke bare tager larmen som en selvfølge, men at du gør noget for den.

For med ørepropper til musik ødelægger du ikke musikken. Tværtimod, så kan du nyde musik meget længere, hvis du bare bruger ørepropper musik.

Generelt set, så er høreværn eller ørepropper bare en rigtigt god løsning, som man skal huske at bruge. Hvad end det er til koncert, eller fordi du bor i et larmende område, så er ørepropperne nogle gange essentielle her.

Hold ørene så tørre som muligt

Danskere er ret glade for at bade, både i bruseren og i svømmepølen. Men de våde ører er faktisk ikke lige det bedste, hvis du gerne vil beholde hørelsen.

For hvis det er for fugtigt, så er det lettere for bakterier at komme ind og inficere øret. Det er ikke kun ubehageligt, men kan også give varig skade for ørene. Derfor skal de altid tørres efter de har været våde, og er der vand heri, så skal du prøve at få det ud.

Få noget ro

Når man har en hverdag, hvor der er meget larm, så er det vigtigere end nogensinde før, at man får noget ro til ørene.

I dag siger flere forskere, at omkring 16 timers ro er det, som skal til, hvis du har haft en larmende nat. Det kan lyde som meget, men heldigvis kan du gøre noget for det.

Blandt andet, så kan du tage pauser, hvis det er muligt. Er du meget i et larmende miljø, så kan det at tage fem minutters pause til ørene være en kæmpe hjælp!

Spørg gerne din læge til råds

Hvis du rent faktisk er bekymret for din hørelse, og måske er bekymret for, om den er ved at forsvinde lidt, så er det altså ikke forkert at gå til lægen.

Din læge kan nemlig hjælpe dig med at kigge på, hvordan det går, og hvad du eventuelt kan gøre, hvis du gerne vil være bedre til at holde på din hørelse.

For det er en problemstilling, som mange læger møder hele tiden. I stedet for at gå derhjemme og bekymre dig, så gå til en professionel, som faktisk kan sige noget med sikkerhed.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *