Header Ad

Header Ad

Egon Eiermann – en milepæl indenfor europæisk møbeldesign

Egon Eiermann er et verdensnavn indenfor arkitektur og møbeldesign, og hans smukke stil er et klasseeksempel på tysk senmodernisme. Stilen er inspireret af Bauhaus (Mies Van der Rohe, Walter Gropius, Le Corbusier og mange flere), hvilket betyder en minimalistisk tilgang til hans udtryk helt uden unødvendige dikkedarer. I lighed med mange af hans samtidige er et Egon Eiermann møbel designet til masserne og hylder klassiske designdyder, såsom funktionalitet og et enkelt formsprog; men Eiermann gør det simpelthen bedre end mange andre af hans samtidige kolleger.

Egon Eiermann – en kort biografi

Egon Eiermann blev født i slutningen af september i 1904 i den tyske hovedstad og valgte som ungt menneske at studere arkitektur, der havde været en passion helt tilbage fra hans alleryngste år. Hans professorer på Berlins tekniske universitet kunne meget hurtigt se det kæmpestore talent, der spirede lige for øjnene af ham; og af denne grund tog de ham derfor under deres vinger for at hjælpe ham fremad. Siden dette gik det hurtigt for resten af verden at få øjnene op for Egon Eiermann, og i løbet af en lang og glorværdig karriere blev det da også til et utal af betydningsfulde og smukt designede bygninger (f.eks. den tyske pavillon til verdensudstillingen i 1958 eller den tyske ambassade i Washington).

Egon Eiermann – også møbeldesigner i verdensklasse

Selvom Egon Eiermann er mest kendt som arkitekt, så skal man aldrig glemme hans møbler, der fuldt ud kan måle sig med selv de smukkeste af hans bygningsværker. Faktisk er hans møbler så betydningsfulde, at et utal af de efterfølgende generationer af møbeldesignere fra hele verden har ladet sig inspirere af hans design æstetik. Egon Eiermann ender faktisk med at spille en altafgørende rolle indenfor tysk designhistorie, idet hans tanker om en demokratisering af møbler virkelig har formet tankegangen på møbeldesignere helt op til vore dage.

Egon Eiermann – to af de absolut vigtigste møbeldesigns

Hvis du er interesseret i designhistorie og måske endda ønsker at finde lidt inspiration til din egen bolig, så vil disse to Egon Eiermann klassikere være et godt sted at starte. Det drejer sig her om to af de mest centrale møbler i ethvert hjem; nemlig et bord og en stol.

  • Eiermann Tischgestell 1: Trods den lidt usexede tyske navngivning, så er dette bord et Egon Eiermann klenodie, der springer i øjnene med dens enkle, minimalistiske design der hylder funktionalitet og geometrisk skønhed mere end noget andet. Med de smukke skrå tværstivere i stål, der løber diagonalt fra det ene bordben til det andet vil man stå tilbage et yderst stabilt bord, der næppe findes smukkere hos andre designere.
  • Korbsessel E10: Denne lille kuppelstol fra Egon Eiermann er endnu en vaskeægte klassiker. At anvende flet i stole er et af de kendetegnende pejlemærker, når man snakker modernistisk møbeldesign. Dette materiale har hos Egon Eiermann den funktion at hylde den europæiske håndværkstradition, og stolen er med sine enkle og naturlige materialer en videreudvikling af en lang designtradition, der stammer tilbage fra de sidste mange århundreder. Denne stol er på smukkeste vis designet flettede sukkerrør til at levere maksimal stabilitet og en uovertruffen skønhed.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *