Header Ad

Header Ad

Fordelene ved at låne mindre summer

I dagens Danmark (og for den sags skyld også i udlandet) er der rigtig mange mennesker som ikke har det alt for godt med at låne penge. Der er mange som anser det for at være under dem, og noget de helst vil undgå. Men nye undersøgelser viser faktisk, at folk som låner penge og udøver finansiel kontrol til at tilbagebetale dem i god tid ender med, at blive mere succesfulde end de mennesker, som tjener lige så mange penge men som ikke tager lån. Denne undersøgelse er blot en af mange de senere år som peger på, at der rent faktisk kan være store fordele ved at tage mindre lån, i stedet for de regulære lån man tager af banken såsom bolig- eller billån.

Hvorfor mindre lån kan være gode

Når der tales om mindre lån menes der i denne kontekst altså helt små lån. Lån 3000, 4000 og 5000 kr. f.eks. og man vil kunne mærke forskellen. Disse lån fungerer i brede træk ligesom deres dyrere fætre, men de er i mindre summer og de foregår på kortere tid. Det vil sige i modsætning til boliglånet så skal man (forhåbentligt) ikke bruge år på at betale disse lån tilbage. Kontrært er de faktisk designet til, at man skal kunne betale dem tilbage inden for en måned eller to.

Men hvorfor er det, at disse lån er ved at blive så populære og anerkendt for deres brugbarhed? Det er de fordi, at de kan være med til at give en stabilitet hos en stor del af befolkningen som ikke kan være tilstede uden lånene. Der er mange scenarier man kan forestille sig hvor sådan et lån kunne være meget gavnligt, men for eksempel er det godt for folk, som evt. laver freelance arbejde ved siden af studierne. Disse studerende har ikke altid adgang til stabilt arbejde hvis det er freelance, og der kan være måneder hvor de måske ikke får arbejde nok til, at kunne betale huslejen eller overleve komfortabelt. I sådanne tidspunkter kan et mindre lån være rigtig gavnligt for dem, for de ender med at kunne blive boende og betale lånet tilbage måneden efter, når de har fået mere arbejde.

Hvorfor de er blevet populære

Udover at disse lån er rigtig brugbare for et stort segment af befolkningen, så hævder undersøgelserne også at populariteten ikke mindst stammer fra hvor tilgængelige disse lån er. Mindre lån er i kontrast til mere traditionelle lån af banker hvor man selv skal møde op og bede om det, og have et møde om det. Med disse lån er det noget man kan gøre på internettet eller i visse tilfælde over mobiltelefonen, og det gør altså at der er flere mennesker som bruger det. Dette peger også på en modernisering af hele låne- og bankindustrien, men det kan dog mærkes at bankerne haler lidt efter siden de ikke har implementeret sådanne funktioner i deres systemer endnu. Talsmænd fra flere banker har dog udtalt sig og sagt, at de arbejder på det.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *