Header Ad

Header Ad

Forskellen mellem en gyngestole og en lænestol der kan gynge

Gyngestole har i mange år været populære møbler, fordi både babyer, ældre mennesker og alle os andre finder den blide gyngen frem og tilbage så beroligende og afslappende, at man kan få nemmere ved at falde til ro og i søvn. Siden gyngestolen blev udviklet for flere hundrede år siden, er den blevet fremstillet i mange forskellige varianter og designs. En af disse er den såkaldte læne-gyngestol eller lænestol-gyngestol, som kombinerer den klassiske, tunge lænestol med gyngefunktionalitet.

Denne type stol kendes på engelsk også som en “glider”, og fordi man både kan gynge og sidde i den som en lænestol, er stolen blevet populær. Den kan både bruges som TV-stol i stuen og som en rigtig pusle-gyngestol for de nybagte mødre, hvor de kan sidde og amme og nusse om deres spædbørn. I denne artikel kigger vi derfor nærmere på denne type af populære stole.

Bevægelsen i en lænestol-gyngestol

Den traditionelle gyngestol er en stol, hvor stolebenene udgøres af to meder, som stolen gynger på og om. Gyngestolen berører hele tiden kun gulvet på to punkter, som bestemt af mederne, hvilket giver brugeren mulighed for at vippe frem og tilbage ved at skifte sin vægt i stolen eller vippe stolen med sine fødder.

På den anden side er gynge-lænestolene en slags udvidet udgave af den traditionelle gyngestol. En af de mest tydelige og vigtigste forskelle mellem de to stole er deres gyngebevægelse. En gyngestol har buede ben, der giver dig en mere robust gyngende bevægelse frem og tilbage. Hvis du foretrækker en lidt mere mild vippebevægelse, så er en lænestol-gyngestol nok den rette for dig, fordi denne stol har en stabil fod eller bund, som stolen står fast på, men samtidig har et indbygget system, som giver en let og delikat gyngebevægelse. I stedet for egentlig at gynge i traditionel forstand, vipper man frem og tilbage i lænestolen i den indbyggede gyngemekanisme. Samtidig er det også ofte muligt at rotere horisontal i basen, så man kan dreje rundt i stolen, samtidig med at man sidder i den.

Forskel i stolenes størrelse

Der er stor forskel i størrelsen mellem den traditionelle eller klassiske gyngestol og så den gyngende lænestol. Førstnævnte stol er typisk fremstillet af træ i et let og luftigt design, som gør det nemt at flytte rundt på stolen i stuen, mens sidstnævte stol er væsentligt tungere på grund af designet som lænestol samt de materialer, der er blevet brugt i stolen.

Designet af de forskellige gyngestole

Gyngestole i disse dage er moderniseret og fås i forskellige stilfulde designs. Komforten er også en stor og vigtig faktor, der påvirker designets popularitet. Læne-gyngestolene er oftest polstret, og flere modeller kommer også med fodskamler, så du også kan slappe af i dine fødder.

I den klassiske gyngestol derimod kan man med fordel lægge en pude, som placeres op ad ryglænet for at gøre den mere komfortabel. Typisk kommer de traditionelle gyngestole uden fodskamler, hvilket sjældent er et problem, fordi du typisk vil gynge stolen med dine fødder. Sammenlignet med lænestol-gyngestole ser den traditionelle gyngestol ikke kun godt ud i et let og luftigt design, men den optager også en del mindre plads. Hvis dit primære formål med at købe din stol er til at reducere eventuelle smerter i din ryg, så kan en god klassisk gyngestol være den type stol, som du har brug for.

Hvis du har svært ved at bestemme, hvilken slags af de to stole, der er den bedste for dig, kan du overveje sikkerheden ved hver type stol. Dette er især vigtigt, hvis du har små børn. Det ville jo være forfærdeligt, hvis dit barn fik sine fingre i klemme mellem gulvet og stolens meder, når du gynger i stolen, av, av, av!

Hvis du overvejer at købe en gyngestol eller en lænestol, der kan vippe, så er det også vigtigt, at du vælger en model i stærk og høj kvalitet. Nogle lænestole kan eksempelvis efter brug i en periode begynde at lave nogle irriterende knirkelyde, når du gynger – og ligeledes med den traditionelle gyngestol. Hvis du skal sidde i stolen og vugge din baby til ro, kan sådan en knirkelyd være ret så irriterende. Vælg derfor den type stol, som vil fungere bedst og i længst tid, og som samtidig er sikker og behagelig at sidde i.

God fornøjelse!

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *