Header Ad

Header Ad

Forskellige slankekure kan afhjælpe forskellige problemer

Der findes et utal af slankekure og madplaner derude. Nogle af dem er meget højtsvævende og ikke særlig videnskabeligt dokumenterede. Men andre, som for eksempel 5 2 kuren og FODMAP-kuren, er udviklet på baggrund af videnskabelige forsøg og baseret på stor brugertilfredshed. Disse kure tjener forskellige formål, men fælles for dem begge er, at de er med til at øge livskvaliteten og gøre kroppen sundere og mere velfungerende. 5 2 kuren handler primært om vægttab og en bedre BMI, imens FODMAP-kuren handler om afhjælpning af generende og smertefulde tarm- og maveproblemer.

5 2 kuren er i de seneste år blevet mere og mere kendt – og ikke mindst anerkendt. Der er rigtig mange som er begyndt at bruge den til at tabe sig, og rigtig mange som har oplevet strålende resultater på baggrund af den. Dette skyldes, at denne type af kur ikke er lige så krævende som mange andre. Her må man nemlig gerne spise nogle af de mere syndige ting, som ellers er helt udelukket inden for andre former for slankekure. På http://dengodekur.dk/5-2-kuren kan man læse mere om kuren, og lære noget om de grundlæggende principper, som ligger bag den.

Sundhed er mere end bare vægttab

En kur som 52 kuren handler ikke så meget om at omlægge sin kost, men mere om at reducere sit indtag af kalorier. Dette er enormt effektivt i forhold til at tabe sig. Men hvis man spiser på en måde, som er negativ for ens krop, så er det ikke sikkert at 52 kuren kan kurere alle ens problemer. Nogle typer af gener og problemer med sundheden kommer nemlig ikke af overvægt, men derimod af, at kroppen ikke kan tåle og nedbryde bestemte typer af madvarer. En af de kure, som arbejder med dette problem, er FODMAP-kuren.

Utrolig mange danskere lider af irriterede eller sarte tarme. Dette udmønter sig i forskellige problemer, men et af de tilbagevendende irritationsmomenter er problemer med rigtig meget luft i maven. Luft i maven lyder umiddelbart ganske harmløst. Det er noget, som vi alle lider af en gang imellem, og noget, som alle en gang imellem er nødt til at bukke under for. Men for nogle mennesker er luft i maven et direkte problem, som giver store smerter og forstyrrer hele deres hverdag, læs mere om luft i maven her.

Prøv FODMAP-kuren for mindre luft i maven

Hvis man døjer med luft i maven kan det være nødvendigt med en kostomlægning. FODMAP-diæten er designet særligt til personer, som har problemer med mave og tarmsystem. Ofte skyldes oppustetheden og den medfølgende luft nemlig, at tarmen har svært ved at nedbryde de typer af mad, som indeholder FODMAPs. FODMAP’s findes for eksempel i mange typer af sukker. Eliminerer man disse fra sin kost, er der en god sandsynlighed for, at mange af problemerne helt vil forsvinde eller i hvert fald reduceres betydeligt. Denne kostomlægning har ikke nødvendigvis noget at gøre med at slanke sig. Den handler derimod om mere fysisk velvære. 

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *