Header Ad

Header Ad

Hjælpemidler – hightech produkter til fornuftige priser

Der er sket meget siden kaptajn Ahab hoppede rund på dækket med sit træben, på jagt efter Moby Dick. Hjælpemidler har gennemgået en rivende teknologisk udvikling de sidste år. Hele verdens ingeniører og bandagister har opfundet og finpudset et hav af nye apparater og metoder. Og de flittige kinesere har med industriel effektivitet gjort de fleste hjælpemidler så billige at alle nu kan være med. Hjælpemidler som er dyrere end man normalt har råd til, kan man ofte få kommunalt tilskud til, hvis man har et medicinsk behov.
Der findes i dag hjælpemidler til alle slags handicaps, skavanker, sygdomme og lidelser. Lige fra massage- og kørestole til læselup, høreapparater og hjælp ved inkontinens. Der findes også proteser og kunstige kropsdele som ligner science fiction. For nogle år siden blev en mellemdistance løber med benprotese udelukket fra elite konkurrencer fordi han var de raske atleter overlegen. Protesen gjorde ham så meget hurtigere, at de andre var chanceløse.

Alle kan få brug for hjælpemidler

Det er ikke kun ældre mennesker der har brug for hjælpemidler. Når du fx skal komme dig efter en skade kan du få stor gavn af hjælpemidler. Mekaniske hjælpemidler supplerer og støtter kropsfunktioner og kan forbedre din funktionsevne i en periode hvor den er nedsat. De kan også bruges til genoptræning. Nogle gange er det slet ikke så nemt at definere forskellen mellem hjælpemidler og træningsredskaber. De vil ofte det samme: at støtte kropslige funktioner på en skånsom måde.
Er nordiske gangstaver et træningsredskab eller et hjælpemiddel? Det kommer vel an på hvorfor du bruger dem. Er du ellers rask og bruger dem til at forbedre din kondi, er de træningsredskaber. Bruger du dem derimod til at du kan få god motion på trods af lettere gangebesvær, så er de et hjælpemiddel. Og sådan vil det være med mange andre apparater også. At en pulsmåler bruges til træning, har du nok hørt om. Men selv en blodtryksmåler kan bruges som træningsredskab under visse omstændigheder.

Få dig et overblik over de mange hjælpemidler på markedet

Der findes mange gode hjemmesider som giver dig et overblik over de mange forskellige hjælpemidler der findes i dag. Alle seniorer og ældre mennesker vil før eller senere få brug for nogle hjælpemidler. Vi bliver meget ældre i dag og vores seniorer er generelt ved bedre helbred end nogensinde før. Men selv verdens sundeste livsstil og bedste medicin kan ikke stoppe tiden tand. Den gnaver sin vej igennem vores tilværelser og det fører til skavanker og funktionsnedsættelser med tiltagende alder.
Det kan være en god ide at købe hjælpemidler online. Det er hurtigt, anonymt og sikkert. I online shops eller hjælpemiddel portaler kan du hurtigt sammenligne mange produkter. Du kan søge efter kategorier eller behov og begrænse det store udvalg med hjælp af søgefiltre. På den måde finder du hurtigt fem til de hjælpemidler der kan dække dine behov.
Ved onlinehandel har du også en anden fordel: Du har 2 uger hvor du kan sende en hvilken som helst vare retur. Du behøver ikke engang fortælle hvorfor, og denne fortrydelsesret er garanteret ved lov.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *