Header Ad

Header Ad

Hvor skal jeg tage hen på interrail?

Inden jeg i år tog afsted på min første interrail rejse, var jeg i tvivl om hvor jeg skulle hen. Jeg havde kigget på ruter både i øst og vest. Jeg konkluderede, at det i sidste ende var min pengepung der vandt, og jeg valgte derfor, at rejsen skulle gå mod øst. Min rute gik således: Berlin – Prag – Warszawa – Budapest – Wien, Hamborg og til sidst København. Rejsen var super fed og kunne som forventeligt holde sig indenfor budgettet. Inklusiv interrailpass, forlystelser, mad osv. endte jeg op med at bruge ca. 14.000 kr. på 2 uger.

Jeg rejste med en kammerat, og vi fik en oplevelse for livet. Jeg kunne specielt godt lide det med at landskabet ændrede sig på vej ned gennem Europa. Det med at rejse i tog var egentlig super fedt. Jeg slog tiden ihjel med en masse lydbøger og noget godt musik. Udover det er det også en billig måde at rejse på. Jeg kunne ikke ramme bare nogenlunde samme prisleje, hvis jeg skulle rejse med fly eller leje en bil.

Gode råd jeg kan dele med andre der skal på interrail tur.

Køb en god backpack taske

Min kammerat jeg rejste med havde en kuffert med i stedet for en god rygsæk, sportstaske eller lign. Det kan jeg hilse og sige, at han blev godt træt af. Den er simpelthen ikke egnet til en interrail rejse. Jeg købte selv en god backpacker rygsæk til min tur. Godt nok gav jeg ca. 1100 kr. for tasken, men det var absolut penge, der var godt givet ud.

Toget kan være forsinket

I Danmark oplever vi ofte at DSB er forsinket. Nede sydpå og specielt i Østeuropa prøvede jeg flere gange at skulle vente i lang tid. Jeg slog tiden ihjel med en god bog. Så husk noget godt læsestof eller en god lydbog.

Husk godt med mad og drikke i toget

I Danmark kan man altid købe i toget, men det kan virkelig være dyrt. Når du er i udlandet er det selvfølgelig billigere at købe, men det er dog stadig virkelig høje priser i togene kontra de lokale priser i supermarkederne. Nogle af togene jeg kørte med i Østeuropa, kunne man ikke engang købe noget i togene. Derfor: Gå ikke ned på mad og drikke og køb altid noget inden togturen.

Dumt at rejse når du har haft en hård bytur dagen forinden

Du kan selvfølgelig godt tage en bytur, det skal du gøre, når du nu er på interrail! Dog kan det absolut ikke anbefales at sidde i toget med for mange tømmermænd. Min tømmermænds-rejse gik fra Budapest til Wien, og det var virkelig ikke det værd:-( (Jeg måtte gå ud på toilettet 2 gange for at brække mig) Jeg koldsvedte hele turen igennem. Gå i byen ja! Men lad være med at drikke dig ned. Det er ikke det værd.

Husk at reservere pladsbillet

De fleste backpackers rejser i sommerperioden, så specielt her kan togene være godt fyldte. Både med turister og lokale. Hvis du kender din rejseplan på forhånd, kan du ved DSB booke pladsreservation til næsten alle afgange. Hvis du tager din tur lidt mere som den kommer, er det en god ide, at booke pladsreservation mindst en dag i forvejen. Glæden kan gå lidt af interrail, hvis man skal stå op i et tog fra Prag til Budapest.  

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *