Header Ad

Header Ad

Investér i fællesskabet

firmafest

På en arbejdsplads er det vigtigt, at det etablerede team fungerer godt sammen, for at stedet kan køre rundt. For at skabe rammerne for et godt miljø, er det vigtigt at investere i fællesskabet. En god start ville være at udnytte højtiderne med fx en firmajulefrokost, for her får man set hinanden i andre konstruktioner og uden for arbejdssnakken.

Maden sætter den gode stemning

Hvis der er én ting, man kan blive enig om, så er det, at god mad kan gøre underværker. Derfor er det en vigtighed, hvis der skal holdes en julefrokost, at maden er indbydende og af god kvalitet. Hvis man er vært og skal stå for forberedelserne, er det en fordel at have en god Induktionskogeplade, da det vil fremme processen i køkkenet. Hvis man som gæst træder ind i et rum og kan mærke, at der er blevet gjort noget ud af det, så forpligter man sig intuitivt til at leve op til denne standard, og sådan bliver der mulighed for en god aften.

Husk pynten

I forlængelse af idéen om at lægge en standard til festen, er pynten et vigtigt element. Pynt til en fest er med til at skabe en stemning, så det ikke bare er en hvilken som helst fest, men en specifik fest, med et specifikt tema, der synliggøres i valget af pynten. Det kan altså derfor godt betale sig at lægge tid og kræfter i at skabe et festligt rum. Man kan som vært passende bede sine gæster om at møde op udklædte. Det er, som en arbejdsplads, en oplagt måde at løsrive sig helt og aldeles fra den vante måde at omgås på. Med denne opsætning, kan snakken hurtigt drejes hen på de sjove udklædninger, og kommunikationen bliver automatisk mere afslappet og humoristisk.

Leg selskabslege

Prikken over i’et til en fest, er selskabslege. Det er helt afgjort en god måde at være sammen på, så man får alle inkluderet. Man falder nemlig hurtigt ind i en snak med sidemanden, og har ikke den store mulighed for at føre en dialog på tværs af bordet. I arbejdsregi kunne det være oplagt at lave nogle samarbejdslege – selvfølgelig i den festlige kategori – for at styrke sammenholdet og i særdeleshed samarbejdet. Selvom det foregår uden for arbejdspladsen, kan man trods alt lære noget om hinandens styrker og svagheder, og disse kriterier er med til at skabe en sund og solid grobund. Det er en god idé at gøre forberedelserne klar inden gæsterne møder op, så der ikke skal til at bruges tid på at finde de rette lege, og man skal ikke holde sig tilbage, for det er ofte i de uvante zoner, man udvikler sig sammen.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *