Header Ad

Header Ad

Lån af penge er ikke noget du kan gøre, hvis du er helt flad

Lån af penge kræver meget overvejelse

Hvad er et lån egentlig for en størrelse? Jo, først og fremmest er det selvfølgelig et middel til at skaffe sig selv ekstra penge. Det er den korte version. Men der er en meget længere udgave af dette udsagn, og det er vigtigt ikke kun at kigge på de simple fakta hvis man står i en situation, hvor man overvejer om et lån rent faktisk er noget som man skal tage sig. For et lån er meget, meget mere end bare penge. For det første er det, som det ligger implicit i navnet, et lån af penge. Det er altså midlertidigt, og pengene skal hen af vejen betales tilbage.

Således kan et lån være en god løsning på et aktuelt økonomisk problem, men er ens pengeproblemer mere permanente så graver man blot et dybere hul for sig selv. Derfor er det vigtigt at tænke fremtiden ind i perspektivet, når man beslutter sig for at tage et lån. Samtidig er det at låne penge ikke noget man bare kan gå ud og gøre. Man er ofte nødt til at stille en form for sikkerhed som viser kreditorerne, at man ikke er helt ressourcesvag men godt kan finde ud af at forvalte sine penge. Selvom dette kan virke en smule irriterende og besværligt, så er det faktisk en god ting. Det hjælper nemlig både lånestederne og én selv til at have sikkerhed og kunne skabe en internt stabilitet og troværdighed. På den måde lover man ikke noget man ikke kan holde, og kreditorerne skal ikke gå og være bekymrede for om man kan betale pengene tilbage i sidste ende. En af de tiltag som man mange gange har igangsat for at skabe denne sikkerhed, er en stiftelse af et lån.

Hvad er stiftelse af et lån?

En stiftelse af et lån lyder meget alvorligt, og det er det i og for sig også, men så er det heller ikke værre end det. Når man stifter et lån tager man nemlig bare et lån – men med en lille, økonomisk krølle på halen. I denne situation er det nemlig sådan, at man skal betale en stiftelsesprovision. Dette er ikke et stort beløb, ofte kun få procent af det samlede lån, men nok til, at det alligevel tjener en vigtig funktion. Det sikrer nemlig at personen som låner ikke har en fuldstændig tom kistebund, men dog har en vis mængde penge i sin besiddelse.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *