Header Ad

Header Ad

Linkbuilding – individuelt hvad der virker

SEO (søgemaskineoptimering) er et vigtigt element, når vi taler online tilstedeværelse. Herunder er linkbuilding én af de helt store magneter, som virkelig kan kaste et positivt afkast af sig. Men Google og de andre søgemaskiner ændrer sig hele tiden, og metoderne til link-building ændrer sig også. Dem, der måske virkede for et par år siden, duer måske ikke i dag. Derfor er man hele tiden nødt til at være opdateret på, hvad der sker.

Linkbuilding er måske stadig det vigtigste enkeltstående element i SEO. Men det kan virke uoverskueligt at følge med i tendenserne og for alvor vide, hvilke links der virker, og hvilke der er yt. Dertil er det individuelt, hvad der virker, og nogle metoder virker for din nabo, men ikke for dig. Derfor er et gennemgående analysearbejde en vigtig faktor for, at det kan lykkes dig at finde frem til de rigtige strategier.

En naturlig linkprofil er det optimale. Faktisk er det essentielt, hvis man skal lukrere på linkbuilding, da søgemaskinernes intelligens ikke kan overrumples eller snydes, som de kunne før i tiden. Google sætter sig i forbrugerens sted og vurderer, om indholdet virker naturligt. Gør det ikke det, får du en straf, som i sidste ende kan koste dig din rangering på Google. Det kan potentielt være livstruende for din virksomhed, hvis din søgemaskineplacering er vigtig for dit salg.

Aldrig hvile på laurbærrene

Nogle virksomheder ser fidusen i en enkelt linkbulding metode og fortsætter med at bruge den. Måske fordi den har vist sig at være effektiv i starten – men også dét kan ændre sig. Satser man det hele på ét bræt og hviler på laurbærrene og ikke følger med i udviklingen, så ender man med at skyde sig selv i foden, fordi denne nu forældede metode og linkprofil vil virke unaturlig. Ikke desto mindre er det risikabelt, fordi du gør dig selv sårbar over for søgemaskinerne, og de får for stor en indvirkning på din forretning. Har du satset på én type links, kan tæppet rives væk under dig, hvis Google pludselig dropper denne type linkbuilding. Du risikerer pludseligt at miste dine rankings, og din konverteringsrate kan ende med at falde enormt.

Hvor meget skal bygges?

Et entydigt svar får du ikke. Men du skal gøre det bedre end dine konkurrenter. Ikke for meget – så virker det unaturligt. Men find balancen og hold den, så din linkprofil og din link-building er så naturlig som muligt. Gør du det for lidt, så får du ikke de resultater, du gerne vil opnå. Spil derfor på flere heste, som du har analyseret til bunds. Er de gode nok? Kan du vinde noget ved at spille på dem?

Det er ekstremt individuelt, hvad der er god linkbuilding for dig, mig og alle de andre. Gå derfor efter at implementere flere metoder, når du bygger links. Og husk, at det er individuelt, hvad der virker, så det hjælper ikke at kopiere andres linknetværk. Lav et grundigt forarbejde og høst frugten af det hårde arbejde senere. Det er rigtig god SEO-fornuft og linkbuilding, der giver pote.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *