Header Ad

Header Ad

Op, afsted og i gang – nu skal det være

Er du træt af dit kedelige gamle liv? Vil du gerne ud over stepperne, mens du taber dig og bliver et sundere menneske? Er du klar til at give den en skalle, så den 117. gang bliver lykkens gang? Så læs med her. Her får du et par gratis tips til, hvordan du omsider kan smide de overflødige kilo og sige goddag til dit ”nye jeg”.

Spis grønt og sundt – der er ingen vej udenom

Vi ved godt, at broccoli ikke smager som en cheeseburger, men der er – desværre – ikke noget lavt gærde at springe over. Du bliver simpelthen nødt til at skære ned på junk food, såsom pizza, burger og slik. Disse lækkerier gør INTET godt for din krop, kondition eller energi – tværtimod. Du bliver træt, doven og dvask, hvilket gør det endnu sværere at komme op af sofaen og ud i det fri.

Det gælder altså om at omlægge din kost, så du går fra fedt og sukker til vitaminer og proteiner. Det er nok det vigtigste skridt, og det der er nemmest at tage. Bare rolig, du kan stadig tage i byen og spise lagkage på mormors fødselsdag, men du skal dog forsøge at begrænse dit indtag af sukker og fedt til et minimum. Har mor lavet kage eller taget rundstykker med hjem, kan du passende starte med at skære dit forbrug ned – og til sidst helt sige nej tak. Det viser viljestyrke at kunne sige nej til en klassisk håndværker, synes vi.

Næste skridt – kom afsted i en fart

Når du har styr på din nye kostpyramide, er næste skridt at få pulsen op og bevæge kroppen. Det er måske her, du tænker ”åh nej”, men sådan behøves det slet ikke at være. Du kan sagtens starte stille og roligt ud med en gåtur hver anden dag. Det giver dig et godt fundament, som du kan bygge videre på. Inden du ser dig om, cykler du på arbejde/skole. Måske løber du inden aftensmaden?

Man kan næsten ikke undgå at blive bidt af løb. Det betyder, at man selvfølgelig skal have det nyeste udstyr, så man fremstår professionel og erfaren på landevejen eller i gaderne i storbyen. Har du kun dine gamle kondisko fra 2005, kan trailsko være det rigtige valg, når du skal købe nye løbesko. Find en farve, du godt kan lide og se at kom afsted.

Når du kommer hjem fra din løbetur, har du gjort dagens gode gerning – og nu fortjener du i den grad en belønning. Er vejret godt, er det intet mere afslappende end at hoppe i et par behagelige sandaler og nyde solen på terrassen. Her kan du ligge og slappe af – velvidende om, at du har lagt dit gamle liv bag dig, og at du i dag er en bedre udgave af dig selv. Du er ikke længere den gamle dovendidrik, der sidder foran en skærm 24 timer i døgnet. Du kan nu stolt fortælle venner og familien, ja sågar naboen, at du løber hver eneste dag.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *