Header Ad

Header Ad

Sådan startede Georg Jensen

Navnet Georg Jensen kender alle, ikke bare her i landet men i hele verden. Men hvem var denne famøse Georg Jensen, der grundlagde firmaet for mere end 100 år tilbage? I 1866 blev han født og kun 14 år gammel arbejdede han allerede som sølvsmed og blev senere uddannet på kunstakademiet i København som billedhugger. Allerede i 1904 slog han dørene op for sin første sølvsmedje og butik, siden kom der mange flere til rundt omkring i Europa og U.S.A.

Georg Jensen var ikke kun en fremragende kunsthåndværker og formgiver, han havde også et veludviklet blik for at spotte andre menneskers talenter på feltet og sørgede for at understøtte og opmuntre deres arbejde ved at ansætte dem.

Virksomheden Georg Jensen er stille going strong efter mere end 100 års virke og anses stadig i store kredse for, at være blandt verdens mest toneangivende og fremragende producenter og udviklere af godt og eksklusivt design af smykker, brugskunst og andet.

Dansk design er tidsløst

Fortid og nutid flyder sammen og har meget glidende overgange, hvis man skal beskrive det bedste danske design. Årsagen til dette, er bestemt ikke at Danmarks designere er gammeldags og ikke kommer fremad, men det skyldes i langt højere grad, at de værner om de fine traditioner for formgivning, som visionære folk som bl.a. Georg Jensen, medvirkede til at grundlægge i sin tid. Det danske formsprog er helt sit eget, let forståeligt og ganske enkelt og reelt. Der er er en gennemgående linje i både stort og småt, der bliver formgivet i Danmark, der gør dansk design genkendeligt, smuk og anvendeligt på en gang. Linjen afspejler de danske værdier og tanker om, det gode liv uden unødvendige armbevægelser, men i balance med hinanden og naturen. Funktionen er i højsædet og æstetikken er så ren, at den hæver sig over de luner, der hersker i forskellige tidsperioder og simpelthen er tidløs. Dette er selve kernen i dansk design til alle tider og grunden til at resten af verden ikke bare beundrer stilen, men også er store kunder hos især de gamle hæderkronede brands.

På trods af skiftende tider, op- og nedture, er Georg Jensen bestået og firmaet arbejder i dag stadig ud fra grundlæggerens originale tanker og holdninger til design. Sortimentet er større end nogensinde, se bare siden her. Alt designes og fremstilles stadig af håndplukkede folk, der har blik for tiden lige nu og sans for at bevare brandets stærke rødder, den kompromisløse kvalitet og klare profil.

Godt design består altid

Anskaffer man produkter fra Georg Jensen, så får man et stykke dansk livsstil og kulturhistorie, der vil blive brugt og bringe glæde i al fremtid. Design hævet over skiftende moders luner, båret af stil og ren kvalitet. Georg Jensen bestik, smykker, ure og ting, er fantastisk at forære som gaver til de mennesker der betyder noget helt særligt. Se et flot udvalg og bliv inspireret på nettet, http://kopk.dk/maerker/georg-jensen har et flot sortiment og er et godt sted både til dem der skal skrive en ønskeseddel og dem der skal forære noget væk.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *