Header Ad

Header Ad

Tips til hvordan man vælger den helt rette printerpatron

Skal man ud og købe en ny printer, kan det ofte være svært at afgøre, hvilken slags printer man bør have. Der er ikke en uniform printertype, men flere forskellige der har hver sin slags patroner. Vi vil her gennemgå, hvad man bør have i tankerne, når man vælger printerpatron.

Hvad er forskellen på blæk- og tonerpatroner?

Først og fremmest må man beslutte sig for, om det skal være en blæk- eller tonerpatron. Hver af disse printerpatroner har sine egenskaber, der egner dem særligt til en bestemt type opgave. Blækpatronernes blæk er en form for flydende sort eller farvet substans, og den bliver udelukkende brugt i inkjet printere. Disse printere har en række af stærke blæksprøjter, som brugs til at sprøjte det givne mønster på siden når nødvendigt. Blækket har den fordel, at den sidder godt fast på papiret, hvorved den egner sig godt til situationer, hvor dokumentet eller billedet skal holde i lang tid.
Tonerpatroner derimod indeholder et komplekst tørt pulver, der består af mange mikroskopiske plastikpartikler. Patronerne bruges i laserjet printere, hvor pulveret bliver elektronisk ladet og varmet op, før det appliceres på papir gennem nogle roterende trommer i maskinen. De egner sig meget vel til hurtig og effektiv printning.

Hvilken er bedre?

Hvilken printerpatron, der er bedst, afhænger af, hvilke faktorer man prioriterer højest. Tager man udgangspunkt i pris, er blækpatroner generelt billigere end tonerpatroner. Dog kan sidstnævnte ofte give større output per patron. Hvad, der er billigst i længden, går an på, hvor meget og hvor hyppigt, man printer. Hvis man kun sjældent printer, er det bedst at bruge en inkjet, mens det med hyppige print er billigere med en laserjet. Det maksimale output for en af de nyest inkjets er imidlertid begyndt at nærme sig en standard laserjets.

Taler man om fart og præstation, har de to former for printere nærmet sig med tiden. Er man begrænset til ældre modeller, er en laserjet klart hurtigere. Er prioriteten, at billede- og/eller tekstkvaliteten skal være høj, er en inkjet den klare vinder. Takket være blækkets flydende form, kan farverne blandes mere præcist, men hvis man kun skal printe sorte tekstdokumenter, har man ikke brug for blækpatronernes forhøjede kvalitet.

Hvad man bør være på udkig efter når man har valgt type af blækpatron

Efter at have afgjort hvilken form for printerpatron, man er ude efter, er det på tide at vælge det bestemte mærke inden for patroner. Rent kvalitetsmæssigt er der intet, der matcher de printerpatroner, der er designet af den samme producent, som din printer. Disse kaldes OEM, som er en forkortelse for ”Original Equipment Manufacturer”. De er ofte dyrere, men har bedre kvalitet end tredjeparts patroner. Disse patroner er hyppigt det billigere valg, skønt deres kvalitet kan svinge. Køber man en ny printer, eller er man fuldstændigt løbet tør for printerpatroner, kan det være en god idé at købe en kombineret sort og farvet patronpakke. Ellers er man bedre tjent med at købe dem hver for sig. Endelig er der solide blækpatroner. Disse er de mest miljøvenlige, men også dyreste printerpatroner.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *