Header Ad

Header Ad

Tre nye trends inden for IT, som du bør kende til

Verden står i disse år bestemt ikke stille. Alt er under konstant udvikling, og de teknologier, vi brugte hver eneste dag for blot 3 år siden, er ikke længere garanteret en integreret del af vores hverdag i dag. Computere, smartphones og IT generelt har en kortere og kortere levetid, før de bliver overhalet indenom af nyere, smartere og bedre teknologier, som får vores tidligere løsninger til at ligne fortidslevn fra middelalderen. I denne artikel vil vi kort berøre tre trends inden for verdenen af IT, som har taget os med storm de seneste år. Vi vil dog advare dig om, at det ikke er sikkert, at denne artikel er relevant om bare et par år, så vi vil på forhånd undskylde til vores læsere, der måske kigger med i år 2020.

Bedre kundeservice for virksomheder

Hvis du har købt ting på internettet, hvilket du sandsynligvis har, så har du måske også været i kontakt med en online forretnings kundeservice. Før i tiden var dette en langsommelig og frustrerende affære, som primært foregik via mail eller telefon. Det kunne således tage flere timer, før man kunne forvente et svar, og det kunne endvidere være vanskeligt at afkode det svar, man fik. I de senere år har konceptet ”servicedesks/help desks” dog vundet frem på nettet. En servicedesk er et smart værktøj, som gør det muligt for en virksomhed at håndtere alle henvendelser fra kunder eller forretningsforbindelse via én platform. Et godt eksempel på en meget populær servicedesk er Zendesk.

Cloud løsninger sikrer filer

Den hastige udvikling inden for IT har dog også sine negative sider – hacking, phishing og malware er desværre alle fænomener, som vi danskere har lært at kende på den hårde måde. Er du en af de uheldige danskere, der har været udsat for fx ransomware, hvor alle dine billeder og filer krypteres, findes der heldigvis en løsning. De smarte cloud løsninger gør det muligt at opbevare dine filer i ”skyen”, hvor de skadelige programmer ikke kan røre dem. Der findes dog mange forskellige former for cloud løsninger, der retter sig mod både private og virksomheder. Har du en virksomhed, kan du her læse alt om Public Cloud og virtuelle servere.

Kunstig intelligens

Bare rolig – vi forudsiger ikke, at robotterne overtager verden og udsletter menneskeheden – ikke endnu. De sidste 5 år har dog immervæk budt på en udvikling, der har betydet, at vi langsomt, men sikkert nærmer os den hellige gral inden for kunstig intelligens eller AI. Vi ser allerede i dag intelligente IT løsninger, som gør vores hverdag lettere. Diverse betalingsindløsere har udviklet redskaber, som sikrer en hurtigere godkendelsesproces, og Google er på vej med selvkørende biler. De næste 10 år bliver spændende at følge, og det er ikke til at sige, hvordan hverdagen ser ud om 50 år. Én ting er dog sikkert – computere og IT generelt er kommet for at blive, og internettet var bestemt ikke nogen døgnflue – snarere tværtimod. Her på redaktionen vil vi følge udviklingen tæt og løbende opdatere siden, hvis vi spotter nye trends.

You May Also Like

About the Author: Manager

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *