Bliv klogere på sandblæsning

sandblaesning i industrien

1 år siden |  0 comments  |  Teknologi

Sandblæsning - ja du har sikkert hørt om det før. Men hvad er det egentlig for noget, hvad gør det og hvad skal man bruge de til? Det er der sikkert mange der ikke er helt sikker på og derfor kan du med fordel læse med her og bliv klogere på hvad begrebet sandblæsning egentlig er for noget. Hvis du virkelig ønsker at få mange og gode informationer omkring sandblæsning - hvad det er og hvad du kan bruge det til kan du læse mere om sandblæsning inde på skoleenergi.dk. Men hvis du blot ønsker at få nogle mere generelle informationer, så kan du med fordel vælge at læse med her i stedet for. Der vil nemlig komme nogle basale informationer omkring sandblæsning og hvad det gør godt for.

Sandblæsning bruges i stålindustrien


Sandblæsning bliver hyppigt brugt indenfor stålindustrien, til at fjerne glødeskaller og rust. Med en heftig sandblæsning kan du få glødeskallerne til at fjerne sig, så du kan få en flot, fin og bar overfalde, som du kan vælge at pynte eller male i stedet og derved få langt pænere stål. Sandblæsning benyttes bare generelt meget på ståloverflader til rengøring og fjernelse af rust og glødeskaller som nævnt. Med en sandblæse behandling skulle du gerne opleve en ren overflade på dit stål. Ydermere kan du også benytte sandblæsning på beton for ligeledes at rengøre og betonet klar til en overfladebehandling.

Udstyr til sandblæsning


Når du skal i gang med sandblæsning er det vigtigt at have udstyret i orden. Det er nemlig ikke for sjov og sikkerheden skal være i orden, så arbejdet kan udføres under sikre forhold. Sandblæsning kræver en form for kabine eller rum, hvor du kan udføre din sandblæsning. Derudover skal der også bruges en sandpotte - denne potte skal tilsættes med en kompresser, som skal kunne sikre den rigtige mængde af lufttryk for at udføre sandblæsningen korrekt. Som nævnt før, er sandblæsning ikke for sjov, derfor har arbejdstilsynet også leveret nogle skærpede krav til sandblæsning.

Det kræver nemlig også beskyttelse at sandblæse. Arbejdstilsynet kræver at du benytter - En overtræksdragt der er lukket, lange støvler samt arbejdshandsker under arbejde. Derudover skal du have luftforsynet åndeværn der dækker hoved, hals og skuldre samtidig skal der også være en øjenskylle flaske i nærheden og så skal der benyttes høreværn. Slutteligt kræver arbejdstilsynet også at der er en tilstrækkelig belysning under akten.

Opsummering


For at opsummere er der altså en del ting som er vigtige at vide omkring sandblæsning og hvad der skal til for at kunne sandblæse. Sandblæsning bliver oftest brugt i stålindustrien til at rengøre overflader for rust og fjerne glødeskaller, således at du kan få en glat overflade, som du kan male efterfølgende. Det samme gør sig gældende med beton. For at kunne sandblæser sikker, er det vigtigt at have udstyret i orden. Arbejdstilsynet kræver at du bærer beskyttelse, har et ordentligt rum at sandblæse i med ordentlig belysning og har mulighed for at skylle øjnene.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvis man har en printer i hjemmet, så kender langt de fleste det største problem ved at have en printer. Man har virkelig brug for at printe noget ud, fordi ens deadline er lige rundt om hjørnet og det skal ske hurtigt. I det øjeblik man har travlt,...

Internettet bliver i dag brugt til utroligt mange ting og en god hjemmeside kan gøre meget. Har man for eksempel en virksomhed, eller tænker man på at starte en op, så har man sikkert lagt mærke til, hvordan stadig mere og mere af af handelen foregår...

Når du har din egen virksomhed, så er der ikke noget du hellere vil end at tjene penge samt holde dine omkostninger nede. Dette kan være en fordel på nogle punkter, men flere gange er det set, at iværksættere er faldet bagud af dansen, da de gaber ov...