Vores opfattelse af mad har ændret sig

avancerede maskiner

2 år siden |  0 comments  |  Alt det andet

Vores opfattelse af mad har ændret sig helt enormt. Fra måden vi bearbejder den på – til det, vi putter i den. Madlavning er blevet så komplekst, at det vel nærmest kan kaldes videnskab. Danmark er særdeles godt placeret på det gastronomiske verdenskort, da vi med restauranter som bland andet Noma, er med helt fremme i bussen, når vi taler topklasse madlavning.

Der er sket noget helt fundamentalt med vores opfattelse af, hvad mad er. Noma har sågar lavet en ret, hvor de anvendte myrer. Skulle man betale flere tusinde kroner for et måltid, hvor menuen står på noget så basalt, som noget man selv kan finde i skovbunden og spise gratis. Men ja. Vi er blevet bedre til at åbne vores sind og udforske vores sanser og smagsløg. Vi vil have de ekstravaganter madoplevelser – en kulinarisk huskekage, som vi kan skrive ind i vores personlige historie over gode oplevelser.

Der er vel næppe nogen, der vil anfægte, at mad fylder meget i vores liv, og at det er forbundet med gode oplevelser – eller dårlige. Men vi går meget op i vores mad. Vi tænker på vores krop som et helligt tempel, der skal have det bedste af det bedste. Måske ikke alle, men dem der har øje og sans for kvalitet, og som er villig til at bruge penge på kvalitet.

Har madproduktion ændret sig?


Madproduktionen har helt klart ændret sig betydeligt. Producenter af mad er i dag meget mere specialiserede og bruger avanceret maskineri i hele produktionen. Dette har mange virksomheder formået at profitere på, og større erhvervsvirksomheder arbejder i dag udelukkende med at optimere maskinerne, som er afgørende for produktionen af det vi alle sammen skal spise.

De fleste kender nok til de traditionelle maskiner inden for landbrug; fx malkemaskinen eller suttemaskiner. Men de fleste glemmer, at inden det færdige produkt står i supermarkedet, har det været igennem et utal af maskiner, som alle har givet deres biddrag til et sundt og nærende måltid for både børn og voksne. Vi kan med andre ord ikke kun takke landmændene, men også deres maskiner, som er med til at sikre, at der kommer mad på bordet og at vi ikke går sultne i seng.

Udviklingen har betydet færre fede fastfoodkæder


Fastfoodkæderne lider i disse dage, og der er mindre af dem i gadebilledet. I stedet kommer der sundere alternativer, som også fås ”to go”. På trods af den tendens, så bliver vi mennesker federe. Faktisk anslås det, at halvdelen af jordens befolkning vil være overvægtige i 2030. Og der er altså en del mennesker, der ikke får ret meget at spise. Så en stor del æder så meget, at de opvejer for den anden del, der ikke får noget eller mindre. Hvorvidt maskinerne er skyld i dette, kan vi ikke konkludere. Men positivt er det, at maskinerne efterhånden er blevet så effektive, at langt flere mennesker i dag får mad på bordet end nogensinde før. Vi har derfor en del at takke vores metalliske venner for, og de mennesker som arbejder med producere de livsvigtige komponenter til disse.

EFTERLAD EN KOMMENTAR :

RELATEREDE ARTIKLER :

Hvert eneste år er der hundredvis af unge mennesker, som skal til at tage den store beslutning i livet. Hvad skal de studere, og hvad skal de være? Dette er det helt store spørgsmål. Der er heller ikke noget at sige til, at de mange kommende studered...

Ikke alle for helt lavet nok hjemmelavet mad selv, men køber i større grad fast-food og andet præfabrikeret mad, som måske i sig selv er hurtigere at lave, men til gengæld på ingen måde er lige så sundt, næringsfyldt og lækkert som hjemmelavet mad me...

Der er rigtig mange mennesker, der har et dyr derhjemme, om det så er et kæledyr eller et dyr, som mest er beregnet til at kigge på. Dyr er helt fantastiske og der findes så mange forskellige at vælge imellem, hvis man gerne vil have et kæledyr i sit...